Skip to content

Press

PRESSMEDDELANDE 11 JUNI 2010

Feministiskt initiativ Region Stockholm sparkar igång valkampanjen

(pdf)

Gratis kollektivtrafik och fler jobb i den offentliga sektorn. Det är två huvudpunkter ur Feministiskt initiativs valmanifest för Stockholm.

Det är första gången som Feministiskt initiativ presenterar ett lokalt valmanifest för Stockholmsregionen. Manifestet och nya valfoldern presenteras den 12 juni under festliga former. En serie av torgmöten på Medborgarplatsen inleds i samband med denna kampanjdag.

De sex högst prioriterade punkterna, hämtade från de kommun- och landstingspolitiska programmen, är:

• Fler jobb och arbetstidsförkortning i den offentliga sektorn
• Ett Stockholm fritt från diskriminering
• Vård tillgänglig för alla
• Fler fritidsgårdar och mötesplatser i Stockholm
• Bostadsbyggande utifrån allas villkor
• Avgiftsfri kollektivtrafik – för ett rättvist och miljövänligt Stockholm

– Den som röstar på Feministiskt initiativ i höst stödjer ett radikalt och modigt alternativ, säger Roya Hakimnia, förstanamn på Feministiskt initiativs lista för landstinget. En vård tillgänglig för alla innebär att vården ska ges efter behov, inte efter plånbok eller medborgarstatus. Feministiskt initiativ vill stoppa Vårdval Stockholm och öppna upp vården för papperslösa och gömda flyktingar. Personal inom vården behöver även utbildas för att stoppa den diskriminering som sker mot HBTQ-personer, kvinnor och flyktingar. Jag kommer att ta täten för detta arbete, säger Hakimnia.

– En arbetstidsförkortning inom offentlig sektor till sex timmars arbetsdag är en hjärtefråga inom Feministiskt initiativ som även prioriteras nationellt, säger Cecilia Billskog, kandidat till Stockholms stad. Att öppna upp Stockholm och skapa fler mötesplatser, bygga hus efter de behov som finns samt att göra kollektivtrafiken gratis är också viktiga frågor för Fi.

Valmanifestet i helhet samt politikdokumenten för landsting och Stockholms kommun finns att läsa på Fi Region Stockholms hemsida, http://www.fistockholm.se.

E-post: stockholm@feministisktinitiativ.se
Telefon: 0762-69 30 88

***************************

Pressmeddelande 7 mars 2010

(pdf)

Igår den 6 mars höll Feministiskt initiativ sin regionala valkongress inför valet 2010. Det står nu klart vilka som ställer upp i kommun- och landstingsval, och toppkandidaterna i Stockholms kommun och landsting är Sissela Nordling Blanco och Roya Hakimnia.

De kommuner som ställer upp i val är Stockholm, Huddinge, Nacka, Solna och Värmdö kommun.

Medlemmarnas röster stämde väl överens med valberedningens förslag på kandidater till kommun- och landstingslistorna. Det fanns en stor variation och ett brett urval bland kandidaterna för att kunna komplettera olika kompetenser, erfarenheter och perspektiv i politiken.

”Det här kommer att bli den mest kompletta lista vi haft någonsin och vi har en fantastisk resa framför oss!” säger Cecilia Billskog, ordförande i Fi Region Stockholm.

Bland landstingskandidaterna var jämställdhet i vård och omsorg, vård för papperslösa, fri kollektivtrafik samt tillgänglighet några av huvudfrågorna.

”Det var inspirerande att se så många medlemmar och känna det goda humöret. Jag ser fram emot att vara en del av valrörelsen 2010” säger Edith Gudbrand, deltagare på valkongressen.

Valkongressen hölls på Folkbildningsrådet på Södermalm och uppslutningen var stor.

Listorna i sin helhet återfinns här.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 25 andra följare

%d bloggare gillar detta: